Bli med på sommermøte med Datatilsynet 12. juni

Mandag 12. juni har Foreningen Personvernombudene medlemsmøte og sommeravslutning. Vi gjentar suksessen fra i fjor og samarbeider med Datatilsynet om dette medlemsmøtet, som gjennomføres både fysisk og digitalt.

Møtet finner sted i Barcode i Oslo, Dronning Eufemias gate 8. Det er plass til maks 140 fysiske deltakere i auditoriet. Invitasjon med påmeldingslenke er sendt til medlemmene i Foreningen Personvernombudene. Du kan også bli med digitalt (Zoom-lenke blir sendt til påmeldte deltakere). Vil du bli medlem? Klikk her.

På møtet kan du treffe hundre andre personvernombud, direktør Line Coll, samt andre medarbeidere fra Datatilsynet. Du kan også bli med digitalt. 

Program for medlemsmøtet mandag 12. juni 2023 kl 11.30 – 15.30
11.30-11.55: Fremmøte, registrering. Lett bevertning og mingling for deg som møter opp fysisk. 
12.00-12.10: Velkommen v/styrets nestleder Anette Engum og litt praktisk informasjon v/personvernombudskoordinator Ove Skåra i Datatilsynet.  
12.10-12.30: Tanker etter snart ett år i direktørstolen v/Line CollHvordan har møtet med Datatilsynet vært og er det håp om en personvernpolitikk som foreslått av Personvernkommisjonen? Line deler også noen av de tilbakemeldingene Datatilsynet har fått etter de mange innspillsmøtene denne våren, hvor også personvernombudene har vært representert. 
12.30-12.45: Aller siste nytt fra Europa og Personvernrådet (EDPB). Du får den informasjonen som er mulig å gi fra Datatilsynets internasjonale seksjon på knappe femten minutte.
12.45-13.00: Overvåkingsforbudet i epostforskriften, mer enn innsyn i epost. Hva blir nytt i oppdatert veileder fra Datatilsynet? 
13.00-13.15: Spørsmålsrunde til de forutgående innleggene 

13.15-13.45: Minglepause 

13.45 -14.05: Når Datatilsynet står på døra. Hva er Datatilsynets tilsynsmetodikk og hvordan gjennomføres den i praksis? Kriterier, prosess og formidling av resultatene fra tilsynene. Og hva er PVOs rolle i dette?  
14.05-14.25: PVO-rollen under lupen, også her i Norge. Datatilsynet ble ikke med på det EDPB-koordinerte tilsynsprosjektet om PVO-rollen som pågår nå, men har prioritert egne aktiviteter. Spørsmål om organiseringen av personvernombudsfunksjonen er blant annet tatt inn i tilsynsarbeidet overfor nær hundre kommuner og fylkeskommuner som pågår nå. Datatilsynet har også krevd redegjørelse fra helseforetaket Helse Sør Øst som har planer om å erstatte lokale personvernombud med en sentral ombudsfunksjon, for å nevne noe. Du får også status på annet pågående og planlagt arbeid fra Datatilsynet sin side når gjelder oppfølging av virksomhetenes ansvar for å tilrettelegge for personvernombudsordningen.
14.25-14.45: Spørsmålsrunde til de to forutgående innleggene 
14.45-15.00: Pause, mens Datatilsynet rigger seg for spørrerunden 
15.00-15.30: Du spør – Datatilsynet svarer. Her har du muligheten til komme med både spørsmål og kommentarer til ledere og fagpersoner i Datatilsynet. Spørsmål kan sendes inn på forhånd til anette.engum@pvo.no eller du kan ta ordet direkte i møtet. 
15.30: Takk for nå. De av oss som har tid og anledning forsetter samværet på Barcode Street Food like ved, for egen tid og regning.