Når personvern skaper entusiasme i organisasjonen

Informasjonssikkerhet kan bli noe positivt som alle i organisasjonen vil bidra til. Dette er Erlend Andreas Gjæres budskap på det kommende medlemsmøtet i Personvernombudene. Temaet er hvordan vi kan lære opp og bevisstgjøre vår organisasjon innen personvern.

Gjære er daglig leder i Secure Practice og spesialist på sikkerhet og folk. Ifølge ham handler digital sikkerhet minst like mye om mennesker som teknologi. Målet hans er å gjøre sikkerhet til noe positivt som alle kan bidra til, gjennom felles innsats.

Dette er også hovedbudskapet i hans presentasjon, hvor han gir praktiske råd og veiledning som hjelper alle til å heve sikkerhetsnivået, og bygge en positiv sikkerhetskultur i hele virksomheten.

Opplæring og bevisstgjøring er et av personvernombudets hovedoppgaver. På dette medlemsmøtet vil Caroline Ringstad Schultz, personvernombud i Helsedirektoratet, gi eksempler på hvordan målrettet opplæring kan heve kompetansen i organisasjonen. Hun vil gi eksempler på aktiviteter som har gitt resultat.

Karin Grinvoll, ansvarlig for opplæring i Sparebank1 Utvikling, gir eksempler på tiltak som bidrar til at personvernfolkene blir synlig, tilgjengelig og engasjert i kollegaenes øyne.

Program for medlemsmøtet mandag 7. november 2022 kl 13.30 – 15.00 (i Teams):

Opplæring og bevisstgjøring omkring personvern i organisasjonen

13:30 Velkommen og nytt fra foreningen. Nils G. Indahl, styreleder
13:40 Hvordan gjøre informasjonssikkerhet til noe positivt som alle kan bidra til? Erlend Andreas Gjære, daglig leder i Secure Practice
14:00 Moro med opplæring! Men den må være målrettet. Caroline Ringstad Schultz, personvernombud i Helsedirektoratet
14:20 Hvordan kan personvernfolkene oppfattes som synlig, tilgjengelig og engasjert? Karen Grinvoll, personvernrådgiver og ansvarlig for opplæring i Sparebank1 Utvikling
14:55 Avslutning
15:00 Slutt

Møtet er åpent for alle medlemmer i Foreningen Personvernombudene. Vil du bli medlem? Klikk her.