Avvikshåndtering i praksis – og personvernombudets rolle

Avvikshåndtering er er sentral aktivitet i personvernarbeidet og helt nødvendig for at en organisasjon skal bli bedre. Dette er tema for medlemsmøtet mandag 2. mai.

Brudd på personopplysningssikkerheten skal meldes til Datatilsynet, mens andre avvik kan håndteres internt i organisasjonen. På møtet, som avholdes på Teams, setter Foreningen Personvernombudene fokus på personvernombudets rolle i avvikshåndteringen. Vi får innspill til hvordan organisasjonen kan følge opp avvik på kort og lang sikt.

Tone Hoddø Bakås har 20 års erfaring fra personvern og informasjonssikkerhet og er fagansvarlig for personvernstudiet på Høgskolen i Lillehammer. Hun er fagsjef personvern i SpareBank 1 Østlandet og var tidligere personvernombud i Innlandet fylkeskommune. Bakås er prosjektleder for Sikkerhetsfestivalen 29. – 31. august på Lillehammer. Hun har en master i informasjonssikkerhet. 

På medlemsmøtet vil hun fortelle om Avvikshåndtering i praksis. Deretter vil seksjonssjef Hallstein Husand fra Datatilsynet snakke om Datatilsynets behandling og oppfølging av avviksmeldinger. 

Knut Eggen, personvernombudet i Sarpsborg kommune, deler deretter sine erfaringer fra avvikshåndtering i organisasjonen.

Tone Hoddø Bakås

Program for medlemsmøtet mandag 2. mai 2022 kl 13 – 15  (i Teams):

13.00-13.05: Velkommen, styreleder Nils G. Indahl
13.05-13.40: Avvikshåndtering i praksis. Tone Hoddø Bakås, fagleder for personvern i SpareBank 1 Østlandet
13.40-13.50: Pause og beinstrekk
13.50-14.25: Datatilsynets behandling og oppfølging av avviksmeldinger. Hallstein Husand, seksjonssjef for teknologi, sikkerhet og tilsyn i Datatilsynet
14.25-14:55: Erfaringer fra avvikshåndtering. Knut Eggen, personvernombud i Sarpsborg kommune
14.55-15.00: Avslutning

Møtet er åpent for alle medlemmer i Foreningen Personvernombudene. Vil du bli medlem? Klikk her.