Personvernets dag 28. januar 2022

Forum för Dataskydd inviterer til webinar med David Törngren, rättschef hos Integritetsskyddsmyndigheten (den svenske tilsynsmyndigheten) kl 16 – 19. Dessuten deltar Jaap-Henk Hoepman, forfatter av boken Privacy is Hard and Seven Other Myths. Deltakelse er gratis for Personvernombudenes medlemmer og påmelding skjer her: https://dpforum.se/ev (du må lage en brukerkonto på kampanjesiden og velge ”biljett” og ”medlem digitalt”.)

Jaap-Henk Hoepman

Samme dag kl 12 – 14.15 inviterer Norsk forening for Europarett til webinar i forbindelse med deres årsmøte. Tema er skyldkravet ved utmåling av straffegebyr til virksomheter. Møtet er gratis for Personvernombudenes medlemmer.
Zoom-lenke og informasjon finner du her: https://europarett.no/2021/12/13/arsmote-om-eos-forvaltningsrett/

  • 12.00-12.10 Velkommen & innledning v/Kaja Breivik Furuseth (fagdirektør, Datatilsynet)
  • Administrative Fines – the Concept of Guilt as an Obstacle to Efficient Enforcement of EEA law?
    Germany): Experiences from recent case law on administrative fines under the GDPR and the guilty concept under German law
  • 12.30–12.50 Knut Høivik (Visedirektør, juridisk avdeling i Equinor ASA): Highlights from his recent investigation and report to the Ministry of Justice ’ hearing, with respect to the guilty concept of corporate criminal liability and administrative fines (webpage for the pending public hearing of the report: «Høring – Utredning om foretaksstraff og korrupsjon«)
  • 12.50–13.00 Diskusjon