Hva arbeidslivet spør Datatilsynet om

Datatilsynets veiledning mottar en rekke henvendelser om personvern i arbeidslivet. På medlemsmøtet 12. april vil Datatilsynet gjennomgå noen av disse henvendelsene. Kaja Breivik Furuseth er juridisk seniorrådgiver i Datatilsynet og vil komme inn på følgende temaer:

  • Hva spør innringerne Datatilsynets veiledningstjeneste om når det gjelder personvern i arbeidslivet?
  • Er det forskjell på nåværende og tidligere arbeidstakere når noen klager til Datatilsynet?
  • Eksempler på avgjørelser innen personvern i arbeidslivet saker fra det siste året
  • Den nyetablerte sandkassen for ansvarlig personvern – profilering av ansatte for å gi bedre opplæring i informasjonssikkerhet

Breivik Furuseth er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, med spesialisering i europarett fra Universität Regensburg, Tyskland og en LL.M-grad i europeisk forretningsjuss fra Universiteit Leiden i Nederland.

Hun har tidligere arbeidet innenfor ulike fagfelter innen europarett,  kontraktsrett og forvaltningsrett og er nestleder i Norsk forening for europarett. Før Kaja kom til Datatilsynet, arbeidet hun tolv år som advokat, både i Kluge og Pacta advokatfirma og internt i Ruter As.

Hennes brede arbeidserfaring dekker også departement og domstolen og setter henne i stand til å identifisere samspillet mellom personvernreglene og tilgrensende regelverk, i tillegg til de ulike partenes interesser.